Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
marcin sz Przemek Anonymous Bartek Karpowski Piotr Bucenko (16448 niezalogowanych)
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
optimus reaktywacja napisał:
Krytykowalem system nie osobe - ona byla tylko przykladem.
I tu bym sie zgodzila - system jest dziwny.
Zamiast zainwestowac pieniadze w pomoc rodzinom, czy w rozwoj przemyslu i gospodarki, zeby ludzie mieli prace i nie biedowali, to wysylaja dzieci do Istambulu.
No i co pojedzie dziecko do Istambulu, przyjedzie i dalej ta sama bieda.

Gosiagral napisał:
Wyobrazić sobie dzieciaka, który nigdy nie był nawet w Warszawie, bo taka patologia i bieda w domu. ja gościa zabralam do Istambulu
W bogatej Norwegii, jezeli chcesz dziecko wyslac za granice, to placisz sama, a jak cie nie stac to i twoje dziecko nigdzie nie pojedzie.
Nie dziw sie wiec Gosiagral, ze tych co tu mieszkaja dluzej, troche to rusza. w Norwegii jest zwyczaj, ze dzieci same zbieraja pieniadze na wycieczki szkolne za granice - loterie, sprzedaz ciast, loppemarked, itp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Wanda Szymczyk
(Wandy)
Wiking
Witam ponownie, nie do końca siezgodze z przedmowczynia. Programy Europejskie takie jak np. Comenius kierowane są do młodzieży i dzieci z rodzin ubogich i narażonych na marginalizacje społeczna. Może i lepsze jest uczenie młodych ludzi zaradności poprzez samodzielne zarabianie na wakacje. Niestety sytuacja na naszym rynku pracy jest taka jaka jest i trudno jest uzbierać na jakiś wyjazd. Sytuacja jest jeszcze gorsza w małych miasteczkach i na wsiach.
Czy znacie nasza Polska prowincję? Zapraszam do świętokrzyskiego, do typowego małego miasteczka...
Polecam film czekając na sobotę, na YouTube. Klimaty może nie takie same, ale podobne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Gosiagral napisał:
Witam ponownie, nie do końca siezgodze z przedmowczynia. Programy Europejskie takie jak np. Comenius kierowane są do młodzieży i dzieci z rodzin ubogich i narażonych na marginalizacje społeczna. Może i lepsze jest uczenie młodych ludzi zaradności poprzez samodzielne zarabianie na wakacje. Niestety sytuacja na naszym rynku pracy jest taka jaka jest i trudno jest uzbierać na jakiś wyjazd. Sytuacja jest jeszcze gorsza w małych miasteczkach i na wsiach.
Czy znacie nasza Polska prowincję? Zapraszam do świętokrzyskiego, do typowego małego miasteczka...
Polecam film czekając na sobotę, na YouTube. Klimaty może nie takie same, ale podobne

Goska > ty sie tak nie spinaj, bo optimus to w sumie spoko kolo, czasem ma tam jakies zawirowania(nawet chciał mnie bic w innym wcieleniu),ale ogólnie do rany przyłóz : )
Jedna rada > musisz bardziej .....merytorycznie z nim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
marianek napisał:
Gosiagral napisał:

Goska > ty sie tak nie spinaj, bo optimus to w sumie spoko kolo, czasem ma tam jakies zawirowania(nawet chciał mnie bic w innym wcieleniu),ale ogólnie do rany przyłóz : )
Jedna rada > musisz bardziej .....merytorycznie z nim

Marian, zdominowales wszystkie tematy. To nie S/M
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak

Marian, zdominowales wszystkie tematy. To nie S/M[/quote]

Się wie.....

Ide w kime, bo jutro musze ogarnąc pare km,a w sobote polska do mnie przyjezdza, wiec musze byc silny i sprawny jak ta lala
ps: Byłem dzis w szwecji kochanej > złoty bażant 0,5L w zielonej butli 6,70pln : )
wiec zapodałem 2 kartony (40szt) Kocham ten kraj : )
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
marianek napisał:

Marian, zdominowales wszystkie tematy. To nie S/M

Się wie.....

Ide w kime, bo jutro musze ogarnąc pare km,a w sobote polska do mnie przyjezdza, wiec musze byc silny i sprawny jak ta lala
ps: Byłem dzis w szwecji kochanej > złoty bażant 0,5L w zielonej butli 6,70pln : )
wiec zapodałem 2 kartony (40szt) Kocham ten kraj : )[/quote]

Jak bedziesz zmeczony po tym bazancie a polska przyjedzie to pisz - zastepstwo gwarantowane
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
112 Posty
piotr kwiatkowski
(grupa Laokona)
Początkujący
Wy tu gadu-gadu o wyjeździe Gosi do Istambułu ,a ja gorę. A przecież ,ja też
byłem w Istambule. Nie rozumiem, dlaczego tak światły „rozumu w fazie reaktywacji”
lub „na fazie” nie zajmuje się moim wyjazdem. Mam prośbę do ciebie, analityku strat
i zobowiązań ,zajmij się moim pobytem w Turcji. Przeanalizuj ze starannością
i czekistowską skrupulatnością moją podróż. Dokonaj koniecznych podliczeń i
i ekonomicznego rozrachunku do trzeciego miejsca po przecinku. Opisz straty,
jakie poniosło państwo polskie w wartościach wymiernych i rublach transferowych.
Wyciągnij konieczne wnioski z uwzględnieniem wpływu mojego wyjazdu na wzrost
zadłużenia Polski i na poziom bezrobocia. Całość prześlij do rządowego centrum reaktywacji w Warszawie.
Pamiętaj twoja praca jest bardzo ważna dla nas wszystkich ,zadecyduje o sukcesie
lub porażce globalnej reaktywacji.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
grupa Laokona napisał:
Wy tu gadu-gadu o wyjeździe Gosi do Istambułu ,a ja gorę. A przecież ,ja też
byłem w Istambule. Nie rozumiem, dlaczego tak światły „rozumu w fazie reaktywacji”
lub „na fazie” nie zajmuje się moim wyjazdem. Mam prośbę do ciebie, analityku strat
i zobowiązań ,zajmij się moim pobytem w Turcji. Przeanalizuj ze starannością
i czekistowską skrupulatnością moją podróż. Dokonaj koniecznych podliczeń i
i ekonomicznego rozrachunku do trzeciego miejsca po przecinku. Opisz straty,
jakie poniosło państwo polskie w wartościach wymiernych i rublach transferowych.
Wyciągnij konieczne wnioski z uwzględnieniem wpływu mojego wyjazdu na wzrost
zadłużenia Polski i na poziom bezrobocia. Całość prześlij do rządowego centrum reaktywacji w Warszawie.
Pamiętaj twoja praca jest bardzo ważna dla nas wszystkich ,zadecyduje o sukcesie
lub porażce globalnej reaktywacji.

Odpowiedz jest prozaiczna - marginalizuje transport smieci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Gosiagral napisał:
Programy Europejskie takie jak np. Comenius kierowane są do młodzieży i dzieci z rodzin ubogich i narażonych na marginalizacje społeczna.

Tak sobie to z ciekawosci przejrzalam i jakos nie moge sie doczytac, ze program ten jest skierowany do młodzieży i dzieci z rodzin ubogich i narażonych na marginalizacje społeczna.
www.britishcouncil.org/comenius-about-us.htm
Chyba, ze tu mowa o jakims innym programie.

A nawet jezeli juz faktycznie mowa o pomocy/wyjazdach dla dzieci z rodzin ubogich, to w praktyce wyjezdzaja na ogol 1-2 osoby potrzebujace (dla zachowania pozorow) i 10 osob, ktorym w ogole tej pomocy nie potrzeba.
W kazdym razie, nie bierz tego Gosiagral jako osobisty atak na twoja osobe. To tylko taka dygresja jak w praktyce wyglada pomoc biednym i potrzebujacym.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz

Odpowiedz jest prozaiczna - marginalizuje transport smieci

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj